Plasma Lift (Fibroblast)
Plasma Lift (Fibroblast)

Plasma Lift, ook wel Fibroblast genoemd is een mild alternatief voor een chirurgische ingreep bij verslapping van de huid. Deze behandeling is uiterst geschikt voor het liften van oogleden, kraaienpootjes en overige rimpels.

Het is een revolutionaire techniek zonder snijden die de collageenproductie en elastineproductie stimuleert, en een boost in stevigheid en volume in de huid geeft. Deze behandeling wordt uitgevoerd met een Plasma pen.

Ga naar Plasma Lift Treatment.

De behandeling

Voordat we met de behandeling beginnen, zullen we de huid analyseren. Vervolgens krijgt u een op maat gemaakt behandelplan. Daarbij kijken we zowel naar de huidconditie als uw wensen. De behandeling zorgt voor een strakkere en verbeterde uitstraling van de huid. De behandeling duurt gemiddeld 30-60 minuten. De behandeling bestaat in grote lijnen uit:

 1. Het reinigen van de huid en het aanbrengen van een verdovende crème. Na ongeveer 30 minuten wachten zal de crème gaan werken. 
 2. Het behandelen van het te behandelen gebied met de plasma pen. De pen zal kleine bogen van microstromen creëren die kleine korstachtige stippen op de huid vormen.
 3. De verdovende crème zal worden verwijderd en een verkoelende crème wordt aangebracht om tintelingen en een branderig gevoel te verminderen. 
Het apparaat

De plasma lift wordt uitgevoerd met de plasma pen. Deze pen richt zich op fibroblasten. Dit zijn collageen en proteïne producerende cellen in de huid. Fibroblasten spelen een belangrijke rol bij het wondhelingsproces en het behoud van de stevigheid en strakheid van de huid. De plasma pen geeft een hoogfrequente elektrische stroom af naar kleine delen van de huid. 

De plasmatip raakt de huid niet direct aan, maar geeft in plaats daarvan een gerichte stroom af net boven de huid. De hete stroom veroorzaakt kleine gaatjes, of micro-verwondingen, in de huidlaag. Hierdoor wordt de regeneratie van weefsels gestimuleerd, verstrakken de weefsels en wordt fibroblast activiteit gestimuleerd.

Benodigd aantal behandelingen

De resultaten zijn bij sommige mensen al na de eerste behandeling zichtbaar. Bij anderen is dit pas na 2 tot 3 behandelingen. Voor het optimale resultaat zijn echter meerdere behandelingen nodig. Dit afhankelijk van de wensen en de huidconditie. 

Voordelen
 • Korte behandeling;
 • Snelle resultaten;
 • Minimale bijwerkingen;
 • Behandelt acne littekens;
 • Behandelt photo aging, inclusief ouderdomsvlekjes;
 • Behandelt seborrheische keratose;
 • Vermindert rimpels rondom de oogleden, nek, kaken en boven de lippen;
 • Verbetert huidtextuur;
 • Verstrakt de huid.
Gezicht en lichaam

De behandeling kan zowel voor het gezicht als het lichaam gebruikt worden. Voor het gezicht kan het o.a. gebruikt worden voor: de fronsrimpel, de neus- en lipplooi, het voorhoofd, rokerslijnen, onder of boven de ogen. Bovendien kun je kiezen voor de behandeling van het gehele gezicht. Voor het lichaam kan het ingezet worden voor: wratten of pigmentvlekken, littekens en de buik en/of striae

Contra-indicaties

De behandeling is perfect voor mensen met milde tot matige rimpels. De behandeling is echter niet geschikt voor mensen die:

 • Een ontsteking hebben aan het te behandelen gebied.
 • Die een allergie hebben voor oppervlakkige verdovingsmiddelen.
 • Zwanger zijn of borstvoeding geven.
 • Isotretinoïne gebruiken.
Overige informatie

De behandeling is geheel veilig, mits u het laat uitvoeren door een ervaren specialist. Bijwerkingen die kunnen optreden ná de behandeling zijn: roodheid, zwelling, milde hyperpigmentatie (lichte en donkere plekjes) en wat schilferingen. 

De resultaten van de behandeling kunnen binnen enkele weken zichtbaar worden. Bij sommigen is dit al na één behandeling zichtbaar, terwijl anderen het pas na drie behandelingen zien. 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor onze plasma lift behandeling? Klik dan op onderstaande knop ‘AFSPRAAK MAKEN’, om gemakkelijk online een afspraak in te plannen. Of bel naar
+31618826987 om gemakkelijk een afspraak in te plannen.

× Hulp nodig?